Bag Jul – 2014

Når nissefar smider amerikaner slæden i garagen, møgdyret Rudolfo stikker den røde tud op, hvor solen aldrig skinner og nissemor begynder at tæske løs på alt og alle med sin træske, så er tiden endelig kommet til årets Bag Jul på Kulturfabrikken.

Traditionen tro slår Culthus dørene op 2. juledag til Bag Hjul og dette år har vi hele fire acts på programmet – The Outlaw Trails – Kjells Kjole – Kasper Spez – Hoover Body Remover.Første orkester på scenen er The Outlaw Trails, som  er et 7 mand stort folk-rock kollektiv, med rødder i de danske sydstater.

Her kommer kærligheden til klassiske rock og folk kunstnere som Bob Dylan, Lou Reed, Donavan og Neil Young sig til udtryk i et lydbillede, hvor også inspirationen fra nyere kunstnere som Bright Eyes, Brian Jonestown Massacre og The War On Drugs er med til at danne den soniske ramme omkring bandet.
Med en uhøjtidelig attitude og kærlighed til de amerikanske sangskriver traditioner, spiller The Outlaw Trails med en ro og tilbagelænethed der kommer helt ud over kanten.

Kjells Kjole, som til daglig er en  anti gluten- og fashiongruppe, har til denne særlige lejlighed lovet at levere højpoleret pop og rock fra aller fineste skuffe.
Trioen, som normalt består af Señior Morten Krastrup (guitar), Hr. Anders Madsen (baljer og låg) og Monsieur Lennert Christensen (bas og vokal), bliver denne aften omdannet til noget i stil med Kelly Family, når de tre herres fælles børn Rune Sandfeldt på Sax
Og Birk Terkel Johansen på piano kravler op på scenen til de stolte fædre.

Man ved aldrig, hvad der kan ske, når Kjells Kjole er i huset og mon ikke, at gøgleri, hajtænder samt et eller andet spiseligt bliver en yderst bærende del af showet?
Kan man virkelig spille julemusik hele november og december og stadigvæk vride en guitarstreng, så den klinger som kaviar?
Og har de tre herrer rent faktisk mere end to fælles umusikalske stakkels børn?

Kasper Spez har i mange år slået sine folder i den danske raps undergrund, men med debutalbummet  “Fantasten” fra 2009, slog han
for alvor sin status som unik historiefortæller og medlevende livemusiker fast. Albummet der høstede stor ros og anerkendelse fra både anmeldere og kolleger, emmer af sjæl, smuk naivitet og frihedstrang i de personlige anekdoter fra stenbroen til hjemstavnen på Langeland.
Albummet blev produceret i samarbejde med Kaspers faste producer og ven Es , der lige nu rejser landet tyndt med L.O.C.
Kasper arbejder i øjeblikket på nyt materiale, og har lagt live-optræden på hylden for en stund, men til Bag Jul dukker han kampberedt op og spiller sange fra et omfattende bagkatalog.

Aftenen sluttes af med et brag, når hårdtslående Hoover Body Remover  indtager scenen og trykker Rage Against the Machine af med stor energi og dedikation.
Samfundets problemer, som RATM tordnede mod i 90’erne er på ingen måde gået i sig selv, lortet sejler, og den letteste måde at glemme elendigheden er ved en kæmpe fest!
Så tag din bankrådgiver, din politiker eller din lokale religiøse fantast i hånden og kom og skrig dine lunger ud, om at du fucking ikke vil gøre hvad de fortæller dig. What better place than here? What better time than now?

Og stedet er som nævnt Kulturfabrikken i Nyk. F. d. 26. december ´14.
Dørene åbner kl. 20:00 og billetter kan købes i døren til 100,- kr.
OBS: Vidste du, at vi til Bag Jul på Kulturfabrikken rafler om priserne i baren mellem kl. 20 og 21?
Nissefar siger – der er intet at rafle om. Men Møgdyret Rudolfo, som er chefen denne aften udtaler: Der bliver rigeligt at rafle om – og sådan er det bare!